Jön a háromszázas Niken

2018.07.16. 10:15

Már egy ideje tudjuk, hogy a Yamaha komplett háromkerekű modellcsaládod tervez, aminek amolyan első fecskéi a Tricity és a Niken. Egyre több energiát fektetnek a háromkerekű vázak és futóművek fejlesztésébe, aminek a következő eredménye egy 300-as változat lesz, melynek az alapjai az YZF-R3-ból jönnek.

A kéthengeres, 321 köbcentis blokkal szerelt motor azoknak lesz jó, akik a Tricity-ről lépnének tovább, de a Niken teljesítménye feleslegesen sok lenne még számukra. Valószínűleg könnyebb is lesz a Niken 260 kilójánál.

Ha az R3 adataiból indulunk ki, akkor a 42 lóerős és 30 Nm nyomatékú Niken 300 dinamikában felveheti a versenyt a 4-500 köbcentis robogókkal, miközben kezességben és stabilitásban lényegesen jobb lesz - a kérdés, hogy minderre lesz-e szüksége a közönségnek hagyományos váltóval?

Ha minden jól megy, a háromszázas, háromkerekű Yamahát már ősszel láthatjuk valamelyik nagy kiállításon.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.