Csökkenni fog a motorok regadója

2018.07.25. 12:07

A kis- és közepes teljesítményű motorkerékpárok regisztrációs adója 2019. január 1-jétől csökkenni fog. 80 köbcenti alattiaknál a mostani 20 ezer forint helyett 15 ezer forint lesz a regadó, míg 81 és 125 köbcenti között az aktuális 95 ezer helyett 50 ezer forintot kell befizetni. Az 80 köbcenti alatti kategória duplán érdekes: eddig ezeket a járműveket főleg segédmotoros kerékpárként használták, regisztráció és rendszám nélkül, de ha a járulékos költségeket sikerül minimalizálni, egyszerűbb lesz az ötveneseket rendszámmal ellátni.

img 9195

A 125-ös kategóriánál szintén jó hír, hogy az aránytalanul magas regadót mérséklik - éppen ez a legésszerűbb ingázó kategória, amit minden erővel támogatni kéne, hogy csökkenjenek a forgalmi dugók.

125 és 500 köbcenti között 85 ezer forint lesz a regisztrációs adó. Elektromos és hibrid meghajtású motorkerékpárok regadója pedig nulla lesz.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.