Nagyon merész a Harley túraendurója

2018.07.31. 10:46

A Harley-Davidson eddig nem nagyon űzte a túraenduró műfajt, egyetlen hozzájuk köthető hasonló felépítésű modell a Buell Ulysses volt, most viszont egy igen bátor tanulmánnyal álltak elő.

A Pan America azt mutatja be, hogyan képzelik el az amerikaiak a túraendurót, és bár elsőre furcsának tűnik, hosszas nézegetés után arra jutottunk, hogy tulajdonképpen jól néz ki, van benne fantázia.

Ha sikerül túltenned magad a szokatlan és fejnehéz formán, amibe a Fat Bob és a Road Glide-ot is belelátni némi hunyorgás után, akkor lehet nézegetni az egyéb érdekes részleteket: ilyen a radiális első féknyereg, a masszív kartervédő, az enyhén flat track stílusú ülés és a peremküllős felnik.

Nem csak a forma szokatlan, hanem a blokk is: egy 1250 köbcentis, folyadékhűtésű V2-est építettek be, ami új fejlesztés, és leginkább a Street Rod 750-nel rokon. 2020-ra ígérik a szériakész változatot - és nagyon reméljük, hogy a huhogók miatt nem változtatnak drasztikusan a tanulmányhoz képest.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.