Ezekkel a modellekkel képzeli el a jövőt a Harley

2018.08.02. 07:24

A Harley az elmúlt napokban nem csak a Pan America nevű túraenduró-tanulmánnyal okozott meglepetést a rajongóknak, hanem egy streetfighter és egy powercruiser koncepciót is bemutattak. Az újdonsághullámról a H-D vezérigazgatója, Matt Levatich azt mondta, hogy a következő tíz évben 100 új modellt készülnek bemutatni.

harley streetfighter

Hogy új ügyfeleket szerezzenek, hajlandóak új szegmensek felé nyitni, például a sportos utcai motorok szerelmesei felé, nekik szól a 975 köbcentis Streetfighter tanulmány, mely ránézésre leginkább a Triumph Speed Triple és a Ducati Monster ellenfele lehet. A másik tervük, az 1250 köbcentis Custom egy érdekes bobber-flat tracker-cafe racer keverék, és nehéz behatárolni a célközönséget, akik a kényelmetlen, rosszul motorozható és nem is különösebben erős motorokat szeretik.

harley-davidson custom

Mind a két tanulmány az új vízhűtéses blokkjuk köré épül, melyet 500-tól 1250 köbcentiig tudnak variálni. A tanulmányok futóműve a Showától származik, a fékrendszerük pedig a Brembótól, és állítólag az új modellek már tisztességes elektronikai csomaggal lesznek felszerelve, ami ebben az esetben dőlésszög-érzékeny kipörgésgátlót és ABS-t takar, valamint állítható üzemmódokat.