Sportosabb lesz a Ducati Diavel

2018.08.13. 10:52

A World Ducati Week a Ducati legnagyobb rendezvénye, és a nagy újdonságokat sokszor itt mutogatják meg először - emlékezzünk vissza, hogy a WDW-n mutatták meg először a Scramblert, és ott harangozták be annak idején a Super Sportot is. Idén pedig a Project 1309 néven futó újdonságot turnéztatták meg, amely egy új Diavelt takar.

diavelblokk

A 2019-re érkező új Diavel blokkja alapvetően nem változik, továbbra is a 1262 köbcentis, változó szelepvezérlésű V2-es hajtja, várhatóan 156 lóerős teljesítménnyel, de új lesz a kipufogórendszer, a forma könnyedebb lesz, és a legfrissebb elektronikai rendszert építik bele, vagyis kanyar ABS, gyorsváltó és teljes menetbiztonsági rendszer kerül bele.

A lengőkart is lecserélik, egészen pontosan a Panigale egykarúját építik bele hátra, rövidebb lesz a farrész, és kicsit átszabják a hátsó világítást. A jobb vezethetőség kedvéért átszabják a geometriát is, módosítanak a kormányelfordítási szögön, a tengelytáv másfél centivel hosszabb lesz és nő a hátsó rugóút (120 mm-ről 134-re).

Az alapváltozat mellett lesz egy S kivitel is, Öhlins futóművel és több extrával.