Találtak még tíz lóerőt a Honda CBR1000RR-ben

2018.08.14. 13:07

A Honda CBR1000RR már a bemutatón sem volt teljes újdonság, és ugyan jelentős fejlesztéseken ment át, bizonyos szempontból elmaradt a konkurensektől, teljesítményben például egészen biztosan, 190 lóerős volt, miközben a többiek már simán 200 körül jártak. A mérnökök ezért tovább dolgoztak rajta, az eredményt pedig ősszel be is mutatják.

A hírek szerint további 10-15 lóerőt préseltek ki a blokkból, aminek főleg a hondás versenycsapatok örülnek a legjobban - versenypályán kívül nem nagyon számít az utolsó öt százalék.

A motor hergelésén kívül az aerodinamikát is továbbfejlesztik egy új idomszettel és áthelyezik a ram air nyílást. Ezektől azt várják, hogy nagy sebességnél stabilabb lesz a motor. Várhatóan a frissített Fireblade-ből is készül SP kivitel szénszálas idomokkal, komolyabb fékekkel és jobb futóművel.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.