A szerelőjét megütő Fenati lesz az MV Agusta pilótája

2018.08.29. 10:25 Módosítva: 2018.08.29. 10:27

Amióta az MV Agusta bejelentette, hogy visszatér a gyorsasági világbajnokságra, mégpedig a Moto2 kategóriában, azóta megy a találgatás, hogy ki lesz a versenyzőjük. A gyári csapat egyik pilótája már biztosan megvan: Romano Fenatit igazolták le az MV Agusta F2-re (az F2 egyébként nem túl szerencsés névválasztás, hiszen logikailag nem adja ki: az F4 a négyhengeres sportmotorjuk, az F3 a három hengeres sportmotorjuk, de az F2-es Moto2-es versenygép három hengeres, szóval ha van is rá magyarázat, nem illeszkedik a sorba).

Fenatit a Marinelli Snipers Teamtől igazolták, az idei volt az első Moto2-es szezonja, szóval tapasztalt Moto2-es pilótának nem neveznénk, ugyanakkor tagadhatatlanul tehetséges, Moto3-ban többször megmutatta, hogy átlag feletti versenyző - ugyanakkor mégsem az eredményeivel lett híres, hanem balhékkal: 2015-ben ellenfelével volt irgalmatlanul tahó, aztán 2016-ban lett széles körben ismert, amikor a Sky VR|46 csapatból kirúgták, mert parasztul viselkedett a szerelőkkel (állítólag megütötte az egyiket).

Egy ilyen sztorival aztán nyilván nem volt könnyű új csapatot találnia, de aztán a Marinelli Hondánál végül Fenati tehetsége többet nyomott a latba, és 2017-ben a bizalmat egy második hellyel hálálta meg. Az első Moto2-es szezonja viszont nem alakult eddig jól, jelenleg a 19. helyen áll, mindössze 14 ponttal.

Ez idei eredménye olyan szempontból nem releváns, hogy jövőre a mostani Honda blokk helyett már a Triumph háromhengereseivel indul a Moto2-es mezőny, az MV Agusta pedig komoly tapasztalattal rendelkezik a témában - ráadásul gyári háttérrel esélyesek megtörni a Kalex monopóliumát.