Nagy dobásra készül a Suzuki: jön az új Katana

2018.09.06. 12:55

Egy tökéletesen semmitmondó teasert mutatott be a Suzuki, amiben egy kardot kovácsolnak - érted, kard -> katana. Pláne, hogy tudjuk, már le is védették a nevet.

Sokkal érdekesebb azonban, hogy mi is lesz az új Katana. Az ezer köbcentis, soros négyhengeres blokkot egészen biztosra vehetjük, de az sem kizárt, hogy éppen most húzzák elő a turbós blokk szériaváltozatát.

A GSX-R1000 alapú roadster is adná magát, hiszen ahhoz már egyszer lefejlesztették az összes elektronikus asszisztenst, és jelenleg csak a GSX-R1000-ben és GSX-R1000R-ben használják a változó szelepvezérlésű négyhengerest.

Ennél azonban valószínűbb, hogy a GSX-S1000 retró változata lesz az új Katana - hasonló ahhoz, mint amit tavaly mutattak be Milánóban. Igaz, a tavalyi tanulmány nem a Suzuki munkája volt, hanem Rodolfo Frascoli, a Moto Guzzi egykori dizájnere dolgozott együtt a Motociclismo magazin szerkesztőségével.

Suzuki-Katana-Concept-01

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.