Mit akarhat a Suzuki a full karbon GSX-R-rel?

2018.09.12. 14:13

A Suzuki olasz leányvállalata a Suzuki Moto Italia legújabb akciója több kérdést vet fel, mint amennyit megválaszol: a napokban közöltek néhány képet egy full szénszálas GSX-R1000-ről, és a #spotted, #staytunder, #motogp, #2019 és #eicma hashtagekkel látták el. Ebből feltételezhető, hogy a motort az EICMA-n fogják bemutatni, és további terveik vannak vele, nem csak egyszeri showelem lesz.

Nem kizárt, hogy egy kizárólag versenypályára szánt, full-full extrás GSX-R változatot mutatnak be, ami jól hangzik, de a fényszórók ebben az esetben feleslegesek lennének. A másik zavaros rész, hogy mire utalhat a #MotoGP hashtag? Erre az a teória, hogy a Yoshimura tuningcég lesz a Suzuki partnere a GP-ben - ugyanis a karbon-GSX-R farokidomán egy Yoshimura logó látható.

Ennél egy fokkal valószínűbb, hogy a Suzuki is készít egy limitált, homologizációs típust, mellyel az olyan nagyágyúk ellen lehetne versenyezni, mint a Honda CBR1000RR SP2, a Kawasaki Ninja ZX-10RR és a Yamaha YZF-R1M - és ehhez emelnének át bizonyos megoldásokat a GP-ben versenyző GSX-RR-ből.

Valószínűleg novemberben okosabbak leszünk.