Elkészült az olcsó Can-Am

2018.09.14. 14:10

A Can-Amnél valószínűleg szembesülhettek azzal, hogy nem ők a fiatalok természetes választása, ha járműről van szó, ezért elkészítették a legújabb és legolcsóbb modelljüket, a Rykert. A cég hagyományainak megfelelően egy újabb fordított trike-ról (hátul egy, elöl két kerék) van szó, melyet kétféle blokkal szerelnek: mindkettőt a Rotax szállítja, az egyik egy 600-as kéthengeres, a másik egy 900-as sorhármas - mindkét változat automata váltóval érkezik.

A Ryker másik különlegessége, hogy rengeteg kiegészítő rendelhető hozzá - a gyár állítása szerint 75 ezer féle módon tehető egyedivé a típus, vagy akár kapásból megvásárolható egy terepezés felé elvitt Rally kivitel.

A kisebb Rotax blokk 47 lóerős, vagyis ezzel A2-es jogosítvánnyal is vezethető, míg a nagyobb, háromhengeres 77 lóerejéhez kell a korlátlan A-kategória. Akisebb blokk nyomatéka 47 Nm, a 900-asé pedig 76 Nm-t tud. A futóművet a Sachs szállítja, a fékrendszert pedig a Nissin - egyébként a fékrendszer inkább az autókéra hasonlít, mintsem a motorkerékpárokéra, hiszen mind a két első és az egy hátsó féket a lábnál lévő pedállal működteti a vezető.

És most jöhet a tippjáték: mennyibe kerülhet az olcsó Can-Am?

Átszámítva illetékek és adók nélkül 3,2 millió, vagyis még a szintén háromkerekű és háromhengeres Yamaha Nikennél is olcsóbb.