Továbbra is titkolják, milyen lesz az új Suzuki Katana

2018.09.14. 12:46 Módosítva: 2018.09.14. 12:48

Mintha a Yamaha kezdte volna el nagy üzemben gyártani a semmitmondó teaser videókat még az MT-01 bemutatója kapcsán, és azóta ez a motoripar marketingeseinek rákfenéje, és ez mostanra annyira elharapózott, hogy a japán gyártók már el sem tudnak képzelni egy bemutatót semmitmondó videóelőzetesek nélkül. A Suzuki például az új Katana kapcsán már a második videóban mutatja egy kard kovácsolását (Katana = egy kardfajta, ha idegesíteni akarod a harcművész-bubusokat, hívhatod nindzsakardnak is), miközben a motorról az ég világon semmit nem árulnak el - de olyan szinten, hogy ha csak a videót látod, azt sem mondod meg, hogy egy motorkerékpár előzetese.

30043505800 f2b26de1a2 b

A Suzuki a Katana nevet már évekkel ezelőtt levédette a nagy piacokon, és tavaly már láthattunk is egy Katana tanulmányt, valamint a japánok odafigyeltek arra, hogy a Katana név ne merüljön feledésbe, például építettek egy restomod (felújított és némileg modernizált) endurance versenymotort, amivel Guy Martint versenyzett Spában.

Ezektől függetlenül még a második teaser után sem tudni, hogy mi a rosseb lesz valójában az új Katana. Az egyik, és legkevésbé izgalmas opció, hogy egy retrósított GSX-S1000 vagy GSX-S750, a legizgalmasabb pedig, hogy a kéthengeres, turbós Recursion tanulmány szériaváltozata kapja meg ezt a nevet.

Mind emberileg, mind szakmailag sokkal jobban örülnék az utóbbi, felvillanyozó opciónak, de sajnos kevés az esélye, hogy az egyébként nagyon óvatosan fejlesztő Suzuki egy évben több elsöprő újdonságot is bemutasson, márpedig idén legalább három nagy dobást várunk tőlük: a Katanán kívül az új Hayabusát (eddigi Hayabusa-pletykák itt, itt, itt és itt) és az új GSX-R600/750 párost.