Ilyen egy bátor és olcsó kínai túraenduró

2018.09.19. 10:22 Módosítva: 2018.09.19. 10:22

A kínaiak eljutottak odáig, hogy most már nem csak léghűtéses 125-ös nyomorúságokat tudnak gyártani, hanem már legalább képen jól néznek ki: aztán ha kínai kínai motorról van szó, simán előfordulhat, hogy élőben rettenetes, míg ha olasz-kínai koprodukcióval van dolgunk, akkor abból akár jó is kisülhet.

A Feely 500 a full kínai vonalat viszi, ráadásul eleve olcsó túramotornak harangozták be, de képen mindenképpen ígéretes: nem klasszikus szépség, sőt, akár csúnyának is nevezhető, de legalább karakteresen és vagányul csúnya - ez egy bátor formaterv.

A blokk egy 471 köbcentis soros kéthengeres, és nagyon erősen hasonlít a Honda CB500-éra - nem világos, hogy a Feely tulajdonosa, a Loncin simán másolta, vagy licensz alapján gyártja, és ezt építik a saját CB500-klónjukba, ami szintén kellemes a szemnek.

A Feely 500 acél csővázat kap, öntött alumínium lengővillával és fordított telókkal, sőt, még az első féknyergek is radiálisak. És mit jelent az olcsó modell? Hogy Európában mennyibe kerülhet, azt nehéz megmondani, de Kínában 1,2 millió forintnyi helyi pénzért vesztegetik.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.