Itt az új BMW R 1250 RT

2018.09.24. 11:37

Már az R 1250 GS kiszivárgásakor tudni lehetett, hogy már bemutatásra kész az R 1250 RT is, amelyet azóta nyilvánosságra is hozott a BMW. A túraváltozat is megkapta a ShiftCam változó szelepvezérléses blokkot, mely jobb gázreakciót ígér alacsony fordulaton, miközben lényegesen erősebb lett - 134 lóerőt és 143 Nm-t ígérnek.

Az RT többi része nagyjából érintetlen marad, vagyis főleg szemmel nem látható újításokról van szó: például továbbfejlesztett kipörgésgátlóról és más elektronikákról. Ezen felül az RT-hez is elérhető lesz az extralistáról a továbbfejlesztett félaktív futómű - az új Dynamic ESA már automatikusan állítja a rugóelőfeszítést és megy utána a nagyobb terhelésnek.

Az új RT csúcspontja így is a blokk lesz, melynek a legfontosabb különlegessége a kétféle vezérműtengely-bütyökprofil, amit egy váltójárattal elektronikusan kapcsol a motorvezérlés a fojtószelep-állásától függően. Ezen felül nagyobb lett a lökettérfogata, illetve a vezérműtengelyek meghajtásán is változtattak, az eddigi görgős lánc helyett fogazott láncot használnak.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.