Mindjárt bemutatják a legütősebb Indiant

2018.09.25. 15:26

A jövő héten a kölni Intermoton mutatja be az Indian az eddigi legizgalmasabb modelljét, a Scout FTR1200-at. Ez egy tüzes, flat track stílusú modell lesz, mely sok elemében idézi az FTR750 versenymotort, mellyel Jared Mees uralja az amerikai bajnokságot.

A Scout FTR1200 az eddigi kémfotók és szabadalmi rajzok alapján elég hűen követi a korábbi tanulmányt - igaz, kevesebb lesz rajta a karbon és a méregdrága (Öhlins, Brembo, S&S) kiegészítő, de vonalaiban stimmelni fog, ami jó hír, hiszen a koncepciómotor nagyon ütősre sikerült.

A váz térhálós acélcső lesz, melybe teherviselő elemként csavarozzák be a 1133 köbcentis, folyadékhűtésű V2-est, mely körülbelül 100 lóerőt és 100 Nm nyomatékot fog tudni, ami már elég lesz a csapatáshoz. A műszerfal egy nagy TFT kijelző lesz, elöl pedig dupla tárcsafék és radiálisan rögzített féknyergek fognak lassítani.

A kölni bemutató arra utal, hogy komoly sikerre számítanak az Európai piacon, hiszen az FTR nem kimondottan a cruiser vásárlóknak szól, hanem a café racerek és a scramblerek kihívója lehet.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.