Szárnyakat kaphat a Ducati Panigale V4 R

2018.09.25. 12:32

Amikor a MotoGP-ben betiltották a hagyományos értelemben vett szárnyakat, a döntés legsúlyosabban a Ducatit érintette: nem csak azért, mert bezártak egy kiskaput, hanem mert a Ducati volt az, aki keményen beruházott az aerodinamikai fejlesztésekbe, szem előtt tartva, hogy a technológia előbb-utóbb le fog szivárogni a széria motorok világába. Aztán az Aprilia beelőzte őket az RSV4 RF-fel, de most, ha hihetünk a pletykáknak, a Ducati felveszi a kesztyűt.

Közeleg ugyanis a Panigale V4 R bemutatója - ez lesz a Superbike VB-s homológizációs, méregdrága csúcsmodell, mely a most kapható Panigale V4 és V4 S 1103 köbcentije helyett legfeljebb 1000 köbcentis lesz, de a 214 lóerőt ugyanúgy tudni fogja. Vagy ahogyan a gyáriak mondják, minimum annyit fog tudni. És ha még csak pletyka - Claudio Domenicali, a Ducati vezérigazgatója hintette el, hogy a V4 R különleges aerodinamikai csomagot fog kapni - akkor a V4 R szárnyakat fog kapni. Ugyanis a Superbike-ban csak addig tiltottak ezek, amíg a homologizációs modellen nincs rajta.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.