GSX-S1000 alapokon lesz az új Suzuki Katana

2018.09.26. 11:31 Módosítva: 2018.09.26. 11:31

A Suzuki Katana teaser-háborúja fordulóponthoz ért, és két teljesen semmitmondó és irreleváns videó után végre mutattak egy tankot - persze a mostani, harmadik filmben is felülreprezentált a kardok mutogatása, de legalább van egy snitt, ami a motorozáshoz köthető.

Mivel a jövő héten már bemutatják a típust, nem kell sokáig izgulni, hogy mi is lesz. Bár volt már szó turbós modellről is, egyre valószínűbb, hogy egy retró GSX-S1000 kivitel lesz a Katana - a tank alakja is ezt a forgatókönyvet támasztja alá.

Bár egy átmaszkírozott GSX-S csalódás egy teljesen új turbós motorhoz képest, kár lenne lesajnálni: a K5-ös GSX-R blokkja köré épített típus elképesztően jó motor, merev a váz, brutál a blokk, feszes a futómű, vagyis nagyon jó alap bármihez, és ha jó érzékkel nyúlnak hozzá, akkor simán lehet belőle akkora csoda, mint a Z900 átdolgozásával született Kawasaki Z900RS, ami az év egyik legnagyobb meglepetése volt, mármint abból a szempontból, hogy senki nem gondolta, hogy ennyire bársonyosan jó lesz.

A GSX-S tehát alapnak ideális, a siker azon múlik, hogyan menekítik át az 1980-as éveket és a Katana stílusjegyeket. Például lesz-e bukólámpa?

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.