Végre láthatjuk is a Suzuki Katanát

2018.09.27. 12:24

A legutóbbi Katana videóhoz képest hatalmas előrelépés, hogy már tudjuk, milyen lesz az új, GSX-S1000 alapú Suzuki Katana. Ilyen:

katana kesz

Mint láthatjuk, a Suzuki nem lépte meg a bukólámpát, ami az ősmodell legszexibb részlete volt, de több energiát öltek a formába, mint az SV650 retrósításába.

A forma nagyon hasonlít arra a tanulmányra, amit tavaly az olaszok készítettek, és van benne elég formai érdekesség ahhoz, hogy önálló modellként lehessen kezelni. A szögletes fényszóró alatt a két kis ledes csík, a fejidom éles vonalai, a régi Katanát idéző faridom mind-mind jó részletek - illetve a Suzuki is meglépte a mostanában divatos trükköt, hogy a rendszámtartót a lengővillára költöztették, ezáltal rövidebb lehet farokidom. A hátsó lámpa kicsit Yamaha MT-09-re sikerült, de ezzel sincs semmi baj, az MT-09 hátsó nézetével soha nem volt gond.

Az alapokat a GSX-S1000 adja, aminek az alapjait pedig a K5-ös GSX-R1000 szolgáltatta, vagyis a motor ereje, tartóssága és karaktere miatt nem kell aggódni: 148 lóerő és állat nyomaték várható.

A Suzuki árazását ismerve a Katana valamivel drágább lesz a GSX-S1000-nél, amely alapból 3,5 millió forintba kerül, szóval a Katana is egészen biztosan megáll majd négymillió alatt.

Illetve egy kis érdekesség: sasszemű Guld kolléga kiszúrta, hogy a kanyarodós snittet minden bizonnyal a Man-szigeten vették fel.