Ismét gyártana motort a Peugeot

2018.10.09. 18:05

A Peugeot a múlt héten Párizsban mutatta be a P2X tanulmányt, amelyből kapásból két változatot készített, egy 125 köbcentis roadstert és egy 300-as café racert. Közös bennük a neo classicus stílus, melyről mostanában óhatatlanul a Honda CB125R juthat eszünkbe.

Mindkét változat folyadékhűtésű DOHC egyhengeressel, fordított telóval és kétoldali rugóstagokkal rendelkezik. A 125-ös küllős kerekekkel és retró Peugeot Motorcycles logóval jön, a külsőbe elvileg bele kéne látni a Peugeot 515-öt a 30-as évekből, de nem baj, ha nem sikerül, anélkül is jól néz ki.

A 300-as café racer erre is rátesz egy lapáttal, a kovácsolt kerekkel, az egyszemélyes üléssel és a csutkakormánnyal. Mindkét modell kétcsatornás ABS-szel, színes TFT kijelzővel és bluetooth csatlakozással rendelkezik. 

Úgy tűnik, komoly tervek vannak a Peugeot Motorcycles felélesztésére, de konkrétumokról vagy határidőkről nem esett szó.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.