Londonban a felére szorították vissza mopedes bűncselekményeket

2018.10.18. 11:33

Már egy ideje nem lehet szó nélkül elmenni az angliai helyzet mellett: a szigetországban az elmúlt évek bűnözői slágere a mopedekkel, robogókkal és kismotorokkal elkövetett bűncselekmények voltak. Jogi kiskapukat kihasználva rendkívül sikeresek tudtak lenne a bűnözők, amire a több válasz is született: a jogalkotók és a rendőrség szoros együttműködésben léptek fel a jelenség ellen, aminek mostanra meglett az első eredménye, 2017-hez képest 56%-kal estek vissza a motorlopások és a mopedes bűncselekmények Londonban.

Rossz hír viszont, hogy Anglia többi részén folytatódik a romló tendencia, például átlagosan 17%-kal nőtt a motorlopások száma, ezért a rendőrség a Londonban bevált és sikerrel alkalmazott intézkedések országos bevezetését sürgeti - például a bűnözéssel leginkább sújtott hotspotokon növelni a rendőri jelenlétet, fejleszteni az éjszakai közvilágítást, célzottan ezekre a bűncselekményekre szakosodott alakulatokat létrehozni, illetve összehangolni a működésüket a többi hatósággal.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.