Egyre nagyobb probléma Franciaországban a motoros hőbörgés

2018.10.24. 14:52

Egy magára valamit is adó bulvárlap simán lehozná szalagcímnek, hogy Franciaországban betiltották az esküvőket, ami ebben a formában kicsit olyan, mint a klasszikus vicc a jereváni rádióról, miszerint igaz-e a hír, hogy Moszkvában a Vörös Téren Mercedes autókat osztogatnak? A hír igaz, csak némi kiigazításra szorul. Tény és való, hogy a Vörös Térről van szó, sőt, az is igaz, hogy autókról van szó, ám nem Mercedes-ekről, hanem Volgákról, és nem osztogatják, hanem fosztogatják őket.

Szóval a Marseille négy kerületében (1., 6., 7. és 8.) a polgármesterek úgy döntöttek, hogy nem engedélyeznek bizonyos esküvőket, mégpedig azért, mert ezeket az ő általuk képviselt területeken rendszerint úgynevezett városi rodeók követik.

A városi rodeó alatt pedig azt értik, hogy az ünnepség végén, de még a hangulat tetőfokán fiatal férfiak motorra pattannak, és konvojban huligánkodnak az utakon. Nyilván nem minden esküvőt szűrnek automatikusan, hanem csak azokat, amelyen a résztvevők korábban részt vettek hasonló közúti zavargásban.

A probléma messzebbről indul, mint az esküvők korlátozása, ez már a sokadik lépés: évek óta küzdenek a hatóságok a motoros rendbontások ellen, az elmúlt években rengeteg kamerát szereltek fel, főleg azért, hogy az ilyen jellegű kihágásokat kiszűrhessék büntethessék.

Magunk is ismerünk huligánokat
Magunk is ismerünk huligánokat