Az utóbbi évek egyik legnagyobb visszahívására készül a Harley

2018.10.25. 15:43

Ilyen méretű visszahívásról nem gyakran hallani, 238 300 darab motorkerékpár lehet érintett, és a költség 35 millió dollár körül alakul. Hasonló méretű visszahívást a  BMW rendelt el  néhány évvel ezelőtt.

Heritage Classic 03

A hidraulikus működtetésű kuplunggal van gond. Ez azért is érdekes, mert korábban már rendelt el erre visszahívást a HarleyÍgy utólag valószínűleg szívesebben költötték volna a hibás alkatrész fejlesztésére ezt az összeget és még egy jó céges bulira is maradt volna belőle.

Az összes 2017-2018-as túra és trike, illetve némely 2017-es softail modell érintett. Viszonyításképpen a Harley-Davidson tavaly világszerte adott el 243 ezer darab motort, ami alig több, mint a most visszahívott volumen.

Az amerikai márka nemrégiben sikeres harmadik negyedévről számolt be pénzügyi szempontból, 1,32 milliárd dollárnyi bevételükből körülbelül 114 millió dollár profitot termeltek, mely nagy javulás az előző év azonos időszakához. Ehhez képest komoly visszaesést okozhat ez a szervizkampány az idei utolsó három hónapra.