Nem szerénykedik a Yamaha, ha tuningról van szó

2018.11.07. 10:40

Idén húsz éves a Yamaha YZF-R1 széria, amivel a Yamaha modernkori superbike-karrierje indult, ezt pedig egy nagyon ultra-limitált R1 kiadással ünneplik - ez a YZF-R1 GYTR, amiből mindössze 20 darab készül, és egy kizárólag pályán használható csoda lesz. A GYTR amúgy a Genuine Yamaha Technology Racing rövidítése.

A limitált R1 verseny motorvezérlőt és dataloggert kapott, a futómű pedig az Öhlins csúcsmodelljeiból lett összelegózva: elöl FGRT 219 villa, hátul TTX36 GP rugóstag dolgozik, a spéci kiegészítők pedig, mint a kezelőszervek, a lábtartók, a védőelemek és hasonlók a Gilles Toolingtól származnak.

Ezeken felül került rá állítható kormánygátló, teljes titán Akrapovic Evolution 2 kipufogórendszer, és minden idoma szénszálas műanyag.

GYTR részleg az über-R1 mellett egy földhözragadtabb modellt is begurított a nagyközönségnek, az YZF-R3 versenyváltozatát: Öhlins futóművet, Brembo féktárcsát, titán Akra rendszert és egy GYTR-tuningkitet dobtak rá, hogy esélyesebb legyen a 2019-es Supersport300 világbajnokságon.