Ledobták a stílus-atombobmát: Husqvarna 701 Svartpilen

2018.11.09. 14:40

Bistei kollégával régóta vitatkozunk arról, hogy a Husqvarna retrofuturista modelljei közül a Svartpilen vagy a Vitpilen az igazi: ő esküszik a csutkakormányra, én pedig a scrambleres üléspozíciót részesítem előnyben. Eddig csak a 401-ből volt választási lehetőség, de végre leleplezték a Svartpilen 701-et, mely a Duke 690 alapjait használja, és minden képzeletet felülmúlóan dögös.

72 lóerős és 73 Nm nyomatékkal elég lendületesen fogja tudni mozgatni a 167 kilós menetkész tömeget, a tankja pedig 12 literes. A térhálós váz króm-molibdén ötvözetből készült acélcsövekből áll, a futóművet pedig a WP szállítja, elöl 43 mm-es telókkal, hátul pedig himbarendszerre szerelt központi rugóstag dolgozik az úthibákon. Az első kerék 18-as, a hátsó pedig 17-es, féktávon pedig kikapcsolható ABS segíti a tárcsafékeket.

A váltásokat kétirányú gyorsváltó és csúszókuplung teszi villámgyorssá.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.