Váratlanul ütős lett a Kymco sportmotorja

2018.11.11. 10:02

A Kymco robogógyártóként van a fejekben, de mintha kilépnének ebből a szerepből, és nyitnának új szegmensek felé, legalábbis a Kymco SuperNEX alapján csak erre tudok gondolni. Ez ugyanis egy elektromos sportmotor, hatgangos váltóval, 250 km/h-s végsebességgel, melyet 10,9 másodperc alatt elér. Még egyszer: 11 másodperc sem kell, hogy nulláról 250-re gyorsuljon.

És hogy mindez kezelhető legyen, elkészítették hozzá a FEP-et (Full Engagement Performance), ami egy menetbiztonsági csomag, melynek része a rajtelektronika, a stoppie-controll, a kipörgésgátló és a különböző üzemmódok - és ezek mind személyre szabhatóak.

A SuperNEX-et ezen felül ellátták csúszókuplunggal, ami hasznos kiegészítő egy ilyen erős motornál - bár hogy pontosan mennyire erős, azt még nem tudni - illetve megfejelték egy hangszóróval, ami motorhangot imitál, ez sajnos elég gagyin hangzik.

Viszont ez az utolsó pont, ahol a gagyi szó elhangozhat, mert a Brembo fékek és az Öhlins futómű, illetve a masszív alu váz és lengővilla mind komoly cuccok.

Szériagyártásról nem volt szó, ezért ezt egyelőre érdemes technológiai demóként kezelni.