A Fantic továbbra is csodálatos motorokat gyárt

2018.11.14. 16:11

Visszatérő olvasóinknak a ismerős lehet a Fantic Motor, ha máshonnan nem, ebből a hatos retrómotor-válogatásból. Ők sem maradtak adósai a közönségnek, és 2018 két nagy slágerét is remixelték.

Az egyik a Caballero 500 Rally, mely a Fantic Caballero Scrambler tovább offroadosított változata, 200 mm-es rugóutakkal, fordított telókkal, minden paraméterében állítható futóművel, új, alumínium lengővillával, magas sárvédővel és bütykös gumikkal - így kicsi olyan, mintha az új 1200-as Triumph Scrambler olcsó, könnyű, low tech kistestvére lenne.

A másik újdonságuk a Fantic E-Cab, amelynek a nevéből kitalálható, hogy bizony egy villanymotorról van szó. A sziluett adja a klasszikus Caballero formát, de a váz teljesen új, hogy tudja fogadni a 7,5 kW-h akkumulátcsomagot. A villanymotor teljesítménye 11 kW, tehát megfelel az A1-es jogosítványkategória kívánalmainak, a motor tömege pedig 147 kiló. A végsebesség 112 km/h, a maximális hatótávolsága pedig 144 kilométer, de nyilván az előbbit hanyagolni kell, ha az utóbbit el akarod érni.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.