Utcai ralitanulmányt mutatott be a Honda

2018.11.14. 14:07

Amikor a Honda 2012-ben visszatért a Dakarra a CRF450 Rally-val, a közönség szinte könyörgött egy utcai replikáért, amire folyamatos csend volt a válasz. Aztán végül volt egy kis gurítás, a Honda CRF250L Rally (teszt itt), amely ugyan nem pontosan az volt, amire a közönség vágyott - mármint stílusban igen, de a műszaki tartalomból hiányzott a tűz.

Azóta viszont elkészült a 450-es utcai enduró, a CRF450L, amely már ideális alap egy nagyobb, utcai szoft ralimotorhoz, és minden jel arra mutat, hogy a Honda el fogja készíteni. Ilyen jel például a múlt héten bemutatott CRF450L Rally tanulmány.

A kiállított motorról keveset tudni - valószínűleg az olasz fejlesztőközpont rakta össze, legalábbis az olasz beszállítóktól származó kiegészítőkből erre lehet következtetni, tehát a Termignoni dob és az Acerbis kézvédő erre enged következtetni.

Forradalmi újdonságok nincsenek rajta, viszont a CRF250L Rally-hoz hasonlóan ez is nagyon ügyesen hiteti el, hogy valami komoly célszerszámhoz van szerencsénk. A futómű és a 150 kiló alatti tömeg ígéretes, viszont nem valószínű, hogy a blokkot felhúznák - a CRF450L adatai pedig elég lehangolóak, mindössze 25 lóerőt és 32 Nm-t tud. Várhatóan 2020-ban vagy 2021-ben jön a kész változat.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.