Stoner szakított a Ducatival

2018.11.15. 09:55 Módosítva: 2018.11.15. 10:29

A kétszeres MotoGP világbajnok 2016-ban kezdte meg a munkát a Ducatival, mint fejlesztő és tesztpilóta. Stoner segítségével fejlesztették a Desmosedici GP versenymotort és a Panigale V4 projektben is részt vett, miközben Ducati nagykövetként jelen volt a rendezvényeken is. A Ducati vezérigazgatója, Claudio Domenicali köszönetet is mondott az ausztrál versenyzőnek a munkájáért: "Nagyon köszönjük neki az elmúlt három év közös munkát, technikai javaslataival és visszajelzéseivel segített abban, hogy a Desmosedici GP a rajtrács egyik legversenyképesebb motorja legyen, és tanácsai az utcai motorok fejlesztésénél is hasznosak voltak."

Bár a közleményben Stoner is megköszönte a közös éveket a Ducatinak, ez némileg ellentmond néhány korábbi nyilatkozatának, amikor azt kifogásolta, hogy az olasz csapat nem kíváncsi a véleményére, a tanácsait pedig figyelmen kívül hagyják, és neki nem jó deal, hogy csak az arcát adja a dologhoz, tényleges hatása nincs a folyamatokra.

A szakításnál viszont sokkal érdekesebb, hogy mi lesz a következő állomás Stoner számára. Bár nem lehetetlen, de nagyon valószínűtlen, hogy a 33 éves versenyző visszatér valamelyik nagy bajnokságba - sokkal esélyesebb, hogy a Moto-E táján, vagy valamelyik másik csapatnál fog feltűnni a jövőben - a KTM például a GP legnagyobb költségvetésével szinte vadászik a leigazolható, tapasztalt szakemberekre, de az Aprilia is keresi a módját annak, hogy ismét versenyképesek legyenek.