Megvan minden idők legfiatalabb futamgyőztese

2018.11.19. 11:09

A török Can Öncü a valenciai szezonzáró szakadó esőjében történelmet írt, 15 évesen és 115 naposan megnyerte a Moto3-as futamot, ezzel ő a legfiatalabb GP győztes, és nyugdíjazta Scott Redding 2008-as rekordját. De ami ennél is durvább: ez volt élete első világbajnoki futama. Hasonlóra utoljára 1991-ben volt példa, akkor a japán Noboru Ueda állt a dobogó tetejére élete első világbajnoki futamán.

Öncü szabadkártyával indult a Red Bull KTM Ajo csapatnál, az első versenyen igazából már az is nagy szó, ha a versenyző célba ér, a pontszerzés is ritka ilyenkor. A török srác viszont már az időmérőn nagyot ment, és a negyedik helyről rajtolt, és egy helyet tudott javítani, aztán kiesett előle Tony Arbolino és Marco Bezzecchi, míg Öncü higgadt maradt, és lábon bevitte a motort a célba. Johann Zarco, aki szintén az Ajo csapatból érkezett a királykategóriába, egyből gratulált is neki.

Ezek után gondolom senki nem lepődik meg, hogy Öncü jövőre már teljes szezont megy. A KTM-nél vasárnap este minden bizonnyal hatalmas bulika volt: a Moto3-as győzelem mellé Miguel Oliviera behúzta a Moto2-t, Pol Espargaro pedig a királykategóriában megszerezte a KTM első dobogós helyét.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.