Meredek a Curtiss két új terve

2018.11.19. 12:05

A Confederate-ből Curtiss-re átnevezett, belsőégésről villanyra váltó amerikai márka két tanulmányt is bemutatott, melyeknek a szériaváltozatát 2020-ra ígérik. Az egyik egy café racer, a másik egy bobber, és a nagyon szokatlan forma mellé olyan menetteljesítményeket ígérnek, amik most éppen a hihetetlen kategóriába tartoznak. Nem is a 2,1 másodperces 0-100 (igazából 0-96, mert 60 mérföld/órás értéket mondtak) vagy a 196 Nm-es nyomaték, esetleg a 187 lóerős teljesítmény az, ami miatt kételkedni kéne, hanem 450 kilométeres hatótáv.

Ha megnézzük, az új koncepciók a már bemutatott Curtiss Zeus-ra hasonlítanak, bár mintha ezeknél már nem a CNC-maró lenne a legfontosabb gyártási eszköz. A Curtiss vezetői egyébként viszonylag nyugodtan ígérgethetnek merész műszaki tartalmat, ugyanis a hajtás elemeit a Zero szállítja be.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.