A fékkarbehúzó Fenati újra versenyezni fog

2018.11.20. 13:15 Módosítva: 2018.11.20. 13:38

Romano Fenati, az ellenfele első fékjét 200-nál berántó motorversenyző története látszólag ott ért véget, amikor egyszerre engedte el az aktuális és a jövőbeli csapata, és hátráltak ki mögüle a szponzorai. Sokan nem értették, hogy az FIM miért csak két versenytől tiltja el a megmagyarázhatatlanul agresszív versenyzőt és miért nem kap végleges eltiltást, aztán Fenati bejelentette, hogy visszavonul, és az ügynek vége lett. 

0 MotoGP-rider-Romano-Fenati-blasted-for-nearly-causing-horrific

Most viszont úgy tűnik, Fenati visszavonulása amolyan múló hóbort, válságkezelési blöff volt, és a legfrissebb híresztelések szerint 2019-ben ismét ott lesz a világbajnokságon, csak a Moto2 helyett ismét a Moto3-ban fog indulni, a csapata pedig ugyanaz lesz, akik idén megváltak tőle, a Marinelli Snipers.

A csapat még nem adott ki hivatalos közleményt, de a motogp.com oldalon már frissítették a versenyzőket a 2019-es szezon indulóira, és Fenati ott van a Moto3-as mezőnyben - talán így tesztelik a visszajelzéseket, mielőtt véglegesítenék a szerződését.

Fenatiról kétszer írtunk hosszabban, egyszer közvetlenül azután, hogy elkövette a fékbehúzós mutatványát, másodszor pedig miután minden érintett megszólalt a témában, és Fenati bejelentette a visszavonulását.