Korán jön a Mikulás: eladó két gyári GP versenymotor

2018.11.29. 13:57

Pár napja azt írtam, hogy mekkora vétel egy igazi Superbike VB-s versenymotor, de belátom, elhamarkodott voltam. Az igazi nagy királyság, ha van otthon egy MotoGP versenygéped. És most lehet, csak potom 81 millát (250 ezer Eurót) kell kicsapni az asztalra, és hazavihetsz egy KTM RC16-ot.

Bár a KTM-führer Stefan Pierer egyszer már mondott olyan, hogy eljön az a nap, amikor megvehető lesz a MotoGP-s versenygépük, ez most nem éppen az, amiről akkor beszélt, tehát ez egyszeri, szezon végi kiárusítás, így a 81 milliót is egy használt motorért kell kifizetni. Mindössze két motort árulnak ki, viszont jár melléjük egy-egy szett Pol Espargaro-féle motoros ruházat (overál, csizmák, kesztyűk, stb...) és egy dedikált sisak, illetve meghívő egy versenyhétvégre, amit a szerencsés vásárló a csapattal tölthet (ennek része a paddock túra, a pitbox belépő, lepacsizás Espargaróval és Zarcoval, és hogy ne lógjon ki az ember, kap egy fullos KTM Red Bull Team ruházatot) - egyes becslések szerint a járulékos motyók is kiadnak vagy 2,5-3 millió forintot.

A GP motorok árai általában nem publikusak, de a pletykák szerint például egy Ducati production racer (privát csapatoknak árult versenygép) lényegesen drágább, illetve az utcai használatra átalakított, kis szériás Honda RC213V-S is 60 millió feletti összegről indul.

Tehát ha így nézzük, 81 millió forint igazán nem is sok, már tényleg csak azt kell végiggondolni, hogy a teljes élethez van-e szükség otthonra, autóra, ennivalóra, ruhára, illetve a gyereknek kell-e továbbtanulnia, vagy elég egy gyári GP versenymotor?