A KTM megvenné a Ducatit

2018.12.13. 11:28

A VW csoport kapcsán rendszeresen felmerül a pletyka, hogy ennek vagy annak a márkának az eladására készülnek, a Ducatit is többször emlegették, aztán a VW mindig cáfolt. Ennél érdekesebb, hogy a KTM vezérigazgatója, Stefan Pierer egy interjúban arról beszélt, hogy érdeklődik a Ducati iránt, és látná az olasz márka helyét a Husqvarna és a KTM mellett.

Ez elsőre nagy álomnak tűnik, de a KTM jelenleg a legnagyobb európai motorgyártó, és 2020-ra várhatóan világszinten a harmadik legnagyobb lehet a Honda és a Yamaha mögött a nagymotorok tekintetében. Most évente több mint 265 ezer motort adnak el, és ebbe még bele sem számítottuk a feltámasztott és sikerre vitt Husqvarnát.

Pierer az interjúban érdekes részleteket mesélt el, például kiemelte, hogy amikor látta kibontakozni a VW csoport platform-stratégiáját, akkor arra követendő példaként tekintett, és hasonlóan járt el a saját cégeinél. Mostanra például a KTM és a Husqvarna azonos műszaki alapokat használnak, mégsem jelentenek egymásnak konkurenciát, sőt, több ügyfelet érnek így el.

Ebből adódhat a kérdés, hogy tényleg megvenné-e a Ducatit, tett-e már lépéseket az ügyben, illetve mennyire olvasztaná be a KTM-be azt a márkát, amit egyébként a motorok Ferrarijának nevezett?

Ezekre a kérdésekre nem mostanában fogunk választ kapni.