Amikor úgy érzed, hogy a világ megérett a pusztulásra

2018.12.20. 15:39

Lelkesen rajongok az új technológiákért és hiszek a fejlődésben, de ilyenkor azért én is egyetértek azzal, hogy megérett a világ a pusztulásra. Egy olyan motoros dzsekit mutattak be, amely vibrál, hogy elektromos motoron is meglegyen a rázkódás élménye.

arc-armour-graphic

Az Arc egy angol motorgyártó - nem keverendő össze Keanu Reevs márkájával, az Arch-csal -, novemberben mutatták be az első típusukat, amely egy nagy teljesítményű villanyos café racer, rengeteg szénszállal és a Bimota Tesi 3D-hez hasonló függőcsapszeges első futóművel. És a sztori szerint a motor tesztelésénél jutott eszükbe, hogy mi van, ha valakinek éppen a vibrációk hiányoznak a motorozásból? Mi van, ha valakinek a rezgések adják a vezetési élményt? Erre lett az ő válaszuk a vibrálós dzseki.

Arc Vector
Arc Vector

Technikailag úgy kell elképzelni ezt, hogy gyártattak egy dzsekit, amihez speciális gerincvédőt fejlesztettek a Knox-szal, amibe lehet építeni a rezegtetőt. A vibrátor wifivel csatlakozik a villanymotor vezérléséhez, és annak adatai alapján próbálja imitálni az adott gázkarálláshoz illő frekvenciájú rezonanciákat.

Én már ennél a résznél nagyon kellemetlenül éreztem magam, az Arc pedig mintha direkt a szekunder szégyen legmélyebb gödrébe akarna lökni, további funkciókat is kidolgozott: a vibrátoros dzseki három üzemmódot ismer, városit, sportot és egy úgynevezett euphoric-ot, és ez utóbbi annyira kellemetlen, hogy kell is egy kis szünetet tartanom az írásban.

(Kávét ittam, de lehet, hogy viszkit kellett volna, tényleg nagyon súlyos dologgal zárul a dzseki leírása).

Szóval az Euphoric módban a kabát a hallgatott zene basszusát rezonálja le a motoroson.