Új Triumph Rocket III a láthatáron

2018.12.20. 10:24

Egy Triumph-os dealerkonferenciáról szivárgott ki az infó, hogy készül a Rocket III következő generációja. A Triumph modernkori történelmének legmerészebb dobása volt 2004-ben a 145 lóerős, 2,3 literes háromhengeressel szerelt cruiser, amelyhez fogható túlzó őrület azóta sem született nagy szériában.

rock3

De mit várhatunk a következő generációtól? A név kötelez, így nyilván maradnak a három hengernél, és az is valószínű, hogy nem kezdenek a nulláról fejleszteni egy teljesen új blokkot. Alapjaiban meghagyják a régit, de vélhetően a forgattyúsháztól felfelé mindenen módosítanak, hogy egy újabb, legalább 15 éves modellcikluson keresztül használhassák.

Ezen felül számíthatunk egy új vázra, egykarú lengővillára és ledes fényszóróra. A fordított teleszkópvilla nem meglepő, de a rajzon látható titán-nitrit bevonatos Öhlins villát viszont érdemes fenntartásokkal kezelni. Lehet, hogy lesz belőle R változat komoly futóművel és csúcsminőségű fékekkel, de az alapmodell ennél biztosan szerényebb lesz.

Az elektronikák terén a Triumph nem szerencsétlenkedik félmegoldásokkal, a Rocket III-ban tehát minden földi jóra számíthatunk, az összes kontroll, automatika és asszisztens benne lesz, amit ma ismerünk.

A Rocket III projekt minden bizonnyal még kezdeti fázisban van, 2020 előtt nem valószínű, hogy előállnak egy működő tanulmánnyal.