Amatőr motorszerelő miatt gyulladt ki a családi ház

2019.02.07. 10:30

Szerelés közben néha kiesik egy-egy csúnya szó az ember száján: amikor a szelepfedél visszarakásánál az utolsó csavarnál szakad meg a menet, amikor elpakolásnál derül ki, hogy kimaradt egy alátét, ezer ilyen van - viszont egyik sem mérhető Peter Biggs szomorú történetéhez.

Magam is szoktam szerelni
Magam is szoktam szerelni

A címből már úgyis kiderült, mi lesz a sztori vége, de nézzük, hogyan jutott el odáig. Mr. Biggs a motorján dolgozott a garázsban, és éppen a tankot eresztette le, amikor spontán belobbant a benzin.

"Úgy gondoltam, jó ötlet leereszteni a tankot. Korábban is csináltam már, nem olyan nehéz. Még a garázskaput is kinyitottam kicsit, hogy legyen szellőzés, de úgy tűnik, nem tártam ki eléggé. Szóval csurgott a benzin, aztán egyszer csak volt egy villanás, és bumm" - meséli az esetet Biggs - "ettől felugrottam, és eldobtam a tankot, ekkor pisztolylövés erejű robbanás történt, vagy mintha egy abroncs kidurran. Olyan gyors és ördögi volt az egész, hogy nem hiszed el."

Biggs ekkor pánikban berohant a házba, hogy némi vízzel elolthassa a tüzet, de ez nem bizonyult hatékony megoldásnak, amikor próbálta locsolással eloltani a tüzet, a fröccsenő lángok megégették a bal karját és a homlokát.

Az 59 éves férfinek valószínűleg élete legnehezebb telefonhívása volt, amikor el kellett mondania a történteket a feleségének, aki éppen a gyerekkel vásárolt. "Amikor felhívtam Louise-t, hogy megtudja, mi történt, hisztériában tört ki, soha nem szerette a motorokat".

Végül hat tűzoltóautó két órán keresztül oltotta a tüzet, amelyben három ember sérült meg.

Biggs a tűz után azt mondta, úgy érzi, mindene elveszett: "12 éve éltünk a házban, és most jutottunk el odáig, hogy kész van. És most mindez eltűnt. A motorom volt a hobbim, és most annak is oda, és az otthonunkat is elvesztettük. De sokkal rosszabb lett volna, ha a nevelt fiam, Jet és a szomszédaim, Matthew és Neil nem segítenek. Sikerült kiszabadítaniuk a két kutyámat és bezárták a konyhaajtót, ezzel megakadályozva a tűz terjedését. Nem tudom eléggé megköszönni a segítségüket."