Márquez még nem épült fel teljesen, de így is a leggyorsabb

2019.02.07. 16:29

Márquez a 2018-as szezont rossz vállal nyerte meg, nem panaszkodott, de a szezon végi esése után elkerülhetetlenné vált a műtét. Kérdéses volt, hogy fizikailag sikerült-e ismét 100 százalékos állapotba kerülnie, aztán a sepangi teszten a szerda délelőtti edzésen ő futotta a legjobb időt, jelezve, hogy 2019-ben is esélyes.

Ugyanakkor elismerte, hogy egyelőre csak rövid etapokat tud menni, egyben egy-két körön tud csak gyors lenni, a motorral viszont elégedett. Még rengeteg új alkatrészt beállítást szeretnének kipróbálni, de alapvetően megvan az irány, ami mentén felkészülnek a katari szezonnyitóra.

Nagyon izgalmas, hogy a második legjobb időt a suzukis Álex Rins futotta, megelőzve Vinalest - bár a Yamaha M1 úgy tűnik, sokat fejlődött, és mintha dolgoztak volna azokon a problémákon, amik pokollá tették Rossi és Vinales 2018-as versenyeit, de most már nem csak a Hondákkal és a Ducatikkal kell versenyezniük, hanem az elképesztően felzárkózott Suzukikkal is. Rossi egyébként a hatodik legjobb időt hozta.

Jól szerepeltek a teszten a Ducatik, Tito Rabat a szatellit motorral és Danilo Petrucci a gyárival elhozták a negyedik és ötödik helyet.

times

Cal Crutchlow a Phillip Islanden begyűjtött bokasérülése után a 14. lett, de nem volt csalódott: "nem éreztem fantasztikusnak magam, de érzem, hogy versenyképes leszek a szezonban. Nem nyomtam túl keményen, ez a visszarázódásról szólt. A csapat egyébként nagyszerű munkát végzett, türelmesek voltak velem, úgy érzem, így könnyű lesz újra felvennem a tempót. Biztos vagyok benne, hogy tudnék még egy másodpercet találni a pályában". Ez utóbbi mondata azt jelenti, hogy ha megtalálja azt az egy másodpercet, akkor Márquez után ő lenne a második leggyorsabb.