Még egyszer kimondta a német bíróság, hogy az Alpinestars megsértette a Dainese szabadalmát

2019.02.11. 10:33

Már írtunk a két legnagyobb motorosruha-gyártó cég, az Alpinestars és a Dainese közötti nagy légzsák-perről, melyben legutóbb 2017-ben volt fordulat, akkor a német bíróság kimondta, hogy az Alpinestars szabadalmat sértett.

Alpinestars-Tech-Air-Race-airbag-back

Az Alpinestars viszont fellebbezett, így került az ügy a Német Szövetségi Legfelsőbb Bíróság elé, ahol a Dainese ismét nyert. Ám fontos, hogy a per nem technikai elemeket érintő szabadalmakról szól, hanem a beépítés módjáról, vagyis hogy a légzsákot a motoros ruha alatt hordja. A Dainese célja, hogy a német piacról kivonassa az Alpinestars Tech-Air termékeket, a kereskedőktől visszahívják a készletet és a már eladott termékek után kártérítést kapjanak.Dainese-D-Air-Misano-1000-airbag-motorcycle-jacket-08

A Dainese komplett perháborút visel az Alpinestars ellen, a németországi mellett az összes nagyobb piacon fut szabadalmi ügyük, például Olaszországban, Angliában  Franciaországban is.

Az Alpinestars minden bizonnyal továbbra is fellebbezni fog.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.