Kisköbcentis motorokhoz mutatott be pályagumit a Pirelli

2019.02.13. 08:38

Bár nálunk nem árasztották el az utakat és a versenypályákat a háromszázas sportmotorok, azért érzékelhető, hogy Supersport300 kategória elindítása változásokat hozott. Például a Pirelli - a Superbike világbajnokság gumibeszállítója - direkt kisköbcentis sportmotorokra szánt pályagumit mutatott be.

Pirelli-Diablo-Superbike-supersport-300-tires-01

Tehát 110/70-17-es és 140/70-17-es méretben is kínálnak high-tech versenyabrocsot, melyeknek az anyaga a Pirelli SC1-gyel egyezik, vagyis egy lágy keverék lesz.

Az első abroncs fejlesztésénél az volt a cél, hogy a lehető legjobb tapadást és kezelhetőséget biztosítsa, míg a hátsónál, hogy ugyanolyan érzést adjon, mint a Diablo Supercorsa.

Pirelli-Diablo-Superbike-supersport-300-tires-02

A Pirelli menedzsere szerint az új gumit a 300-as és a 400-as kategória elterjedése indokolta, ez lett az új belépő szintű versenyosztály.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.