Új kihívást talált különc sebességi rekordok szakembere

2019.02.28. 11:01

Zef Eisenberg a különc sebességi rekordok megszállottja, legutóbb például homokon ment 320 felett, és most egy újabb szokatlan felületen akarja letenni a névjegyét: jégen.

Zef-Eisenberg

Az aktuális jégmotoros sebességrekord 301,7 km/h, Zef pedig 320 km/h-ra szeretné megjavítani. Ezúttal is egy átalakított Hayabusával vág neki a feladatnak, amelynek legfontosabb részlete a kerekenként többszáz titán tüskével ellátott abroncsok.

A rekordnak most hétvégén fut neki Svédországban az arsundai Speed Weekenden. A kompresszorral 350 lóerőre fújt Suzukija elvileg alkalmas a feladatra, viszont Eisenbergnek ez lesz az első alkalom, amikor jégen motorozik.

"Arsunda egy új kihívás, de rengeteg időt és erőt fektettünk az előkészületekbe, még a barátnőm is segített a titánszögek behajtásában." - nyilatkozta Zef.

Arsundában nem kell félni a hirtelen olvadástól, ilyenkor jellemzően -20 és -30 fok között van az átlaghőmérséklet, viszont ha feltámad a szél, akkor még ennél is hidegebbet mérhetnek.

Eisenberg elég motiváltnak tűnik, annak ellenére, hogy 2016-ban majdnem rajta veszett egy sebességi rekordon, akkor egy turbinahajtású motorral bukott 370 km/h-nál (igazából ez is egy rekord), 11 csontja tört, három hónapot töltött kórházban, majd újabb hármat tolószékben. 

"Jól vagyok, és valóban sebességfüggő vagyok. Ez a véremben van, és aki szintén sebességfüggő, érti, hogy miért jó kihívás leküzdeni a fizika törvényeinek a leküzdése."