A KTM belevág a flat track-be

2019.03.01. 12:44

A KTM az eladásaikhoz és a gyár méretéhez képest elképesztő mennyiségű pénzt borít a motorsportban, és évente körülbelül 8-10 világbajnoki címet talicskáznak haza - ezek jellemzően offroad szakágakból származnak, de a Moto3 trófeáknak is lassan külön szekrény kell a munderfingi motorsport központjukban. Friss fejlemény, hogy az idei évben egy új szakágban is kipróbálják magukat, mégpedig az amerikai flat track bajnokságban.

A gyári KTM flat track alakulat csapatfőnöke az a Chris Fillmore lesz, aki egyszerre versenyzik az amerikai superbike és supermoto bajnokságban, és úgy mellesleg ő tartja jelenleg a Pikes Peak-i szériamotoros rekordot egy KTM 1290 Super Duke R-rel.

A csapat átalakított KTM 450 SX-F-ekkel fog versenyezni, lényegében éppen csak annyit módosítottak a krosszmotorokon, amennyit a szabályrendszer és a műfaj megkövetel. Elöl-hátul 19 collos kerekekkel, dirt track gumikkal, mélyen elvezetett Akrapovic kipufogóval és flat track kormánnyal látták el. A blokk egyébként ugyanaz, amit a gyári motokrossz csapat is használ.

Flat track utánpótlás programjuk még nincs, így a mezőny két legjobb pilótáját igazolták le kezdésnek, Shayna Texter az egyhengeresek mezőnyének egyik legsikeresebb versenyzője, míg Dan Bromley a tavalyi bajnok.