BMW F 850 RS: elírás vagy új modell?

2019.03.05. 10:09

A brit BMW egyik brosúrájában bukkant fel az F 850 RS modell neve, amiről az angol importőr azt állítja, hogy mindössze elgépelés történt, igazából F 850 GT-t akartak írni. Azért nem mindegy, mert a BMW már bejelentette, hogy az F 800 GT mintájára lesz a 850-es változatból is utcai túramodell, viszont 850-es RS-ről - a BMW nyelvezetén sport túra (road sport) - nem volt még szó.

bmw-f850rs-typo

Az, hogy az angol importőr elgépelésről beszél, teljesen logikus, sokkal kevésbé ciki, mint bevallani, hogy figyelmetlenségből elspoilereztek egy fontos üzleti titkot.

Maga az F 850 RS, mint ötlet nem elrugaszkodott dolog, és remekül kiegészíteni az R 1250 RS-t, az új soros kéthengeres pedig tökéletesen illene egy csutkakormányos, de nem kimondottan hasalós sport-túra modellhez. 

Az F 850 GT-t idén őszre várjuk, lehetséges, hogy az RS-sel együtt mutatják be, de valószínűbb, hogy csak 2020-ban leplezik le valamelyik őszi kiállításon.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.