Készül a Zaeta kéthengeres flat track motorja

2019.03.05. 12:17

A Zaeta maga a motorpornó, egy csúcsminőségű, olasz, ultraluxus versenymotor, még ha ezek a szavak nehezen is férnek meg egy mondatban. Az apró olasz cég a TM 530-as egyhengerese köré épített méregdrága, rendszámos flat track motort - eleinte térhálós acélcső vázzal, de aztán tovább fokozták a gyönyört egy CNC-mart bölcsővázzal. Az egész motor mindössze 120 kiló, és az olasz flat track bajnokságban már bizonyították, hogy nem csak megjelenni lehet vele.

A Zaetát idén elindítják az amerikai flat track bajnokságban az egyhengeresek között - pont ott, ahol a KTM is rajthoz áll az átalakított 450 SX-szel -, de ami még érdekesebb, hogy 2020-ra a kéthengeres mezőnyben is tennének egy próbát.

Ebből egyenesen következik, hogy hamarosan lelepleznek egy új modellt, melybe egy körülbelül 750 köbcentis, soros kéthengeres blokkot építenek. Hogy honnan vásárolják hozzá a blokkot, még egyelőre rejtély - nem kizárt, hogy a Yamaha MT-07 kéthengeresét használják majd, de ugyanígy esélyes lehet a Ducati, az Indian vagy a Harley is. A különc dizájn és a meseszép részletmegoldások viszont garantáltak: az olaszok ebből nem engednek.