Garázstűzben leégett a MotoE össszes motorja

2019.03.14. 14:28

Nem indul könnyen a MotoGP szárnyai alatt szervezett, sok kérdőjellel, de komoly mezőnnyel induló villanyos széria, a MotoE első éve. Másfél hónappal a szezonnyitó előtt a sorozat mind a tizennyolc motorja odaveszett egy garázstűzben.

26953841 2066845 bb623abfdcb46111d731a3da0067e934 wm

Szerdán zajlott Jerezben a MotoE mezőnyének első kollektív tesztnapja. Itt történt, hogy a tesztnapot követő órákban, csütörtök hajnalban ismeretlen okból tűzre kapott egy garázsépület, amit az összes csapat közösen használt, és ahol a 18 speciális Ego Corsa parkolt. A tűz nagy területen és gyorsan pusztított, és bár személyi sérülés nem történt, a motorok mind leégtek, ahogy velük együtt nem kevés felszerelés. 

A szervezők már megerősítették, hogy a tűzben mindegyik versenymotor odaveszett, de arról még nem beszéltek, hogy ezzel tartható lesz-e a május 5-ei szezonnyitó. Nem biztos például, hogy az Ego Corsákat gyártó Energica rendelkezik kellő méretű kapacitással ahhoz, hogy legyártson ennyi versenymotort ilyen rövid határidővel, arról nem is beszélve, hogy pár tesztnapra még szüksége volna a csapatoknak, mielőtt elrajtol az első futam.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.