Michael Dunlop elindul a Pikes Peaken

2019.04.04. 12:01

Az idei Pikes Peak hegyi felfutó egyre érdekesebbnek ígérkezik. Először is a Ducati ott futtatja meg először egy leendő új modell prototípusát - valószínűleg egy V4-es Streetfightert -, a KTM idén a Lightweight kategóriában készül rekordot beállítani, és most kiderült, hogy rajthoz áll a tizenkilencszeres Man TT győztes Michael Dunlop.

9B9813FB040B4783BBA8C564508FA75C.ashx

Dunlop pár éve BMW-re váltott, és a coloradói versenyen is bajor gyár támogatásával vesz részt, egy S 1000 R-rel fog indulni, a csapattársa pedig a tavalyi év legjobb újonca, német  Lucy Glöckner lesz, aki a pályafutását a német R6 kupában kezdte, aztán az IDM-ben vált híressé a Wilbers BMW csapatával.

Nem ez az első eset, hogy egy Man TT-s versenyző átrepüli óceánt, és rajthoz áll a Pikes Peaken, legutóbb Guy Martin tette meg ugyanezt 2014-ben, egy turbósított, Martek vázas GSX-R1100-zal nyerte meg a prototípus kategóriát, de az abszolút rekord nem jött össze neki. Dunlop idén annyival vállal nagyobbat, hogy a Heavyweight kategóriában indul, ott a legerősebb a mezőny, az abszolút rekordot is ott állította fel 2017-ben Chris Fillmore egy KTM 1290 Super Duke R-rel.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.