A Ducati sorban hozza a rekordokat a Superbike-ban

2019.04.08. 12:55

Alvaro Bautista sorban hozza a rekordokat, futamról futamra újat szállít. Az idei szezonnyitó volt az első versenye a Superbike VB-n, és megnyerte, aztán a második hétvégén is az összes futamot behúzta, és most hétvégén sem engedett senkit érvényesülni, vagyis az első három helyszínen minden egyes futamot megnyert, így most zsinórban kilenc győzelemnél tart, amihez hasonlót egyedül Neil Hodgson tudott, még 2003-ban.

Bautista elképesztő teljesítményét sokan próbálják magyarázni - a MotoGP-ből érkező pilóta tényleg egészen más stílusban motorozik, mint a Superbike VB mezőnye. Viszont 2016-ban a MotoGP és a Superbike közös tesztjén Rea gyorsabb volt a Kawasakijával, mint Bautista a szatellit GP motorral, így az emberi tényező nem teljesen bizonyított.

A másik teória, hogy a Ducati Panigale V4 R ennyivel jobb a mezőny többi versenymotorjánál, egyenesben legalábbis látványosan el tud lépni - viszont akkor felmerül, hogy a többi ducatis miért nem nyer - Davies, Rinaldi és Laverty nyomába sem érnek Bautistának? Erre mondják a teória hívei - és itt jön az összeesküvés-elmélet -, hogy a Ducati direkt nem engedi a többi versenyzőt túl jól menni, nehogy a Dorna felülvizsgálja a Ducati fordulatszám-limitjét.