Utcai randalírozók motorjait zúzták be Angliában

2019.04.18. 09:34

Még 2016-ban egy nagy csapat különböző, rendszám nélküli off-road motorokkal, quadokkal és mopedekkel rendezett egy jó közúti hőbörgős futamot Birmighamen keresztül, vagyis jórészt olyan járművekkel, amelyek nem vehetnének részt a forgalomban. A helyi rendőrség szép lassan azonosította a résztvevőket - az ügy mostanra zárult le, és a végén 29 férfi ellen indult eljárás. A legtöbbjük felfüggesztet börtönt kapott, viszont a csoport vezetőjének két évet kell ülnie.

crushed-stolen-bikes-2

A rendőrség ezen felül lefoglalt 20 járművet, aminek a felét bezúzatták, a maradékot pedig műszaki iskoláknak adományozták. A rendőrség azért döntött az elkobzás és a megsemmisítés mellett, mert úgy gondolták, ennek nagyobb a visszatartó ereje, mint egy felfüggesztett börtönnek.

A West Midland-i rendőrség szóvivője elmondta, hogy az elmúlt három évben nagyot fejlődtek a hasonló ügyek felderítésében, rengeteg tapasztalatot gyűjtöttek, és beszereztek kerékblokkoló eszközöket, illetve felszerelkeztek DNS-spray-vel, amivel meg tudják jelölni az elkövetkőket és a járműveket.

crushed-stolen-bikes-1