Sivatagi versenyre küldik az új Triumph Scramblert

2019.04.24. 12:42

A Triumph megerősítette, hogy elindítják a Scrambler 1200 XE-t egy endurance offroad versenyen, a Norra Mexican 1000-en, a pilóta pedig a stuntrider Ernie Vigil lesz, aki az elmúlt három héten a versenyre edzett Dél-Kaliforniában.

A motor lényegében szériaállapotban vág neki a 1600 kilométeres, sivatagi versenynek, csak az ülést, a markolatokat, a lámpákat és a gumikat cserélték le. Vigil 2018-ban már elindult volna a Baja 1000-en, de akkor egy edzésen begyűjtött bokatörés miatt kihagyta a versenyt.

Nem ez az első alkalom, hogy a Triumph egy nem kimondottan célszerszámmal vág bele egy offroad kihívásba, Vigil ugyanitt már ment pár éve egy Tiger 800-zal, illetve 2017-ben Felipe Lopez indult a Panafrica Rally-n egy átépített Tigerrel.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.