A KTM bebiztosította, hogy ne nyúlják le a felfedezettjüket

2019.05.03. 13:38

A KTM 2020 végéig meghosszabbította a szerződését Miguel Oliveirával, aki a Tech3, vagyis az osztrákok szatellit csapatának az újonca. A szerződéshosszabbítás meglepően gyorsan jött, általában a szezon második felében szoktak erről tárgyalni a csapatok és a versenyzők menedzserei, ám Oliveira teljesítménye elég meggyőző volt eddig.

Miguel-Oliveira-KTM-MotoGP-Austin

A katari szezonnyitón jól kezdett, de hamar ledarálta a gumikat, és visszaesett a 17. helyre. Tanult az esetből, és az argentin futamon már sokkal okosabban ment - a kilencedik helyért harcolt, amit ugyan elveszített az Espargaro testvérek ellen - Aleix Espargaro az Aprilia, Pol Espargaro pedig a KTM gyári pilótája. Austinban szintén okosan versenyzett, és csak kicsivel maradt le a KTM másik gyári versenyzőjétől, Johann Zarcótól, akinél egyébként idén többször is jobban teljesített.

A portugál újonc jelenleg a 16. helyen áll a MotoGP eredménytábláján, olyan gyári versenyzőket megelőzve, mint Jorge Lorenzo, Andrea Iannone és Johann Zarco, akiknek sokkal nagyobb tapasztalata van. Most, hogy vele is hosszabbított a csapata, kevesen vannak, akik jövőre igazolhatóak lesznek.

Petrucci aggódhat, hiszen ha nem hozza az eredményeket, akkor a helyét Jack Miller veheti át, akinek év végén szintén lejár a Pramac Ducatival a szerződése, és az austini futamon megszerzett harmadik helyével mutatta, tudja még, hogyan kell gyorsan menni.

A Petronas Yamaha versenyzői, Franco Morbidelli és Fabio Quartararo is csak egyéves szerződést kötöttek, de ők egyelőre hozzák a tőlük elvárt eredményeket. Nagyobb bajban van hafiz Sahrin, a malajziai pilótának szemmel láthatóan nehezen megy az összeszokás a KTM RC16-tal.

A szezon végén viszont azok is aggódhatnak, akiknek szemmel láthatóan stabil helyük van: Andrea Iannone lehangoló szezonkezdése után komoly javulást kell mutatnia ahhoz, hogy az Aprilia megtartsa. Lorenzo szintén várakozáson aluli eredményekkel kezdte a szezont a Hondával.