Cserélhető akksis villanymotoron dolgozik a Kawasaki

2019.05.06. 13:33

Március végén szabadalmaztatta a Kawasaki a saját cserélhető akkumulátorrendszerét - ami annak a fényében különös, hogy nemrég bejelentették, hogy a másik három motorgyártóval közös akkumulátor- és töltőrendszer-szabványon dolgoznak.

A Kawasaki már 2013-ban bejelentette, hogy dolgoznak a saját elektromos motorjukon, de eddig még nem álltak elő szériagyártásra alkalmas modellel. Most is csak az akkumulátor cserélhetőségének megoldásait védették le - ráadásul ez csak az otthonuk és munkahelyük között ingázóknak lenne érdekes, ugyanis a rajzokról kiderül, hogy a biztonságos kiszereléshez szükség van egy állványra, azt pedig egy túrázó biztosan nem fogja tudni magával hordani, tehát a villanymotorok ellen felhozott legfontosabb problémára nem adnak választ.

Az akkumulátor kiszereléséhez úgy tűnik, hogy a váz egy részét ki kell szerelni - tehát annak a kötése nem fix, de a leírásban azt állítják, hogy ettől nem változik a merevsége - az akksi ugyanis teherviselő elemként épül be, tehát az biztosítja a merevséget.