Új big blockot készít az Indian

2019.05.10. 11:14

Úgy tűnik, az amerikaiakat nem zavarja, hogy egy nevet már ellőttek az olaszok: várhatóan 2020-ban jön az Indian új baggere, a Raptor. Az új túracruiser legfontosabb újdonsága a blokk lesz, amellyel az egykori Victory 1737 köbcentis Freedom 106-os V2-esét helyettesítik.

Az új blokk egy felülfekvő vezérműtengelyt kap, és hengerenként négy szeleppel látják el, de a Freedom 106-tól eltérően vízhűtéses lesz, illetve 1770 köbcentis, amiből 120 lóerőt nyernek ki - ez pedig 30-cal több, mint amit az Indian aktuális big block-ja, a Thunder Stroke 111 tud. 

A Raptor egy öntött alumínium vázat kap, ami sokkal modernebb megoldás, mint ami egy ilyen típusú motornál bevett és indokolt, és a fordított teleszkópvilla és a radiális Brembo féknyergek is megnyugtatóan túltervezettnek tűnnek. A hátsó futóműről egyelőre nincs információ, nem tudni, hogy kétoldali vagy központi rugóstaggal oldják meg a rugózást - az időnként felbukkanó kémfotókon ezt a részt eltakarják az oldaldobozok.

Az Indian Raptor bemutatója augusztusban várható - minden bizonnyal Sturgis-ban leplezik le -, az európai forgalmazás pedig jövőre indul.